2013. május 3., péntek

Barátság a Forma 1-ben



A barátság még egy mindennapi ember számára is törékeny kincsnek számít. Nem könnyű fenntartani ezt a fontos kapcsolatot, hiszen minden nap rohanunk a világ után. A barátságok pedig, nap, mint nap eltörnek és összeforrnak. Ennek ellenére a barátok talán az élet egyik legfontosabb részét képzik.A családod után az első ember, akire minden körülmény között számíthatsz az a BARÁTOD.


A Forma 1 kegyetlen játékok színtere, amikor beülsz a versenygépe, már nem létezik más csak te és a verseny. A barátság megszűnik abban a pillanatban, amikor kialszanak a piros lámpák. Sokszor vívnak egymással a versenyzők vérre menő harcokat, de mi az a pont, ami nem megy a versenypályán kívül szövődött barátságok rovására?

 Lewis Hamilton és Nico Rosberg már kiskorúk óta együtt róják a köröket és ebben az évben sajátos helyzetbe kerültek. Csapatársak, barátok, de egymás ellenségei. Hogyan képesek fenntartani az egyensúlyt? Van az a szituáció, ami megtörheti híres kapcsolatukat? Talán a kötelék köztük már elég ahhoz, hogy a felmerülő problémákat megoldják, hiszen nem egyszer szálltak már harcba egymás ellen.


Talán a F1-es paddock másik különleges kapcsolatát Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen alkotja. Két egymástól teljesen eltérő személyiség, mégis talán a legkiegyensúlyozottabb barátság birtoklói. Híresek arról, hogy ahol együtt megjelennek, ott nem marad mosoly nélkül a társaság. Poénkodásaik, botrányaik   az emberek többségét csak megmosolyogtatja.


 Olyan pilótákról van szó, akik képesek józan ésszel elválasztani a munkájukat a barátságtól. „Ami a pályán történik, és ami azon kívül, az két különböző dolog. Mindketten profik vagyunk, akik el tudják választani egyiket a másiktól. Mindig rácsodálkoztam arra, hogy mit várnak tőlünk az emberek. Talán azt, hogy egymást késsel kergetjük majd a paddockban egy-egy versenyincidenst követően, vagy mit?” – nyilatkozat a finn pilóta Vettelhez fűződő kapcsolatáról. Szerinte is értelmetlen lenne a versenypályákon elkövetett hibákat a magánéletbe is átvinni. 

A Forma 1 -ben az igaz barátság nem minden napi, ebben a világban kialakítani egy bensőséges kapcsolatot az úgymond „ellenséggel” nem könnyű. Azonban azok a pilóták, akik képesek az életüket úgy élni, hogy a versengést és a rivalizálást kizárják belőle sikeresen elmondhatják, hogy ők többre képesek bárkinél.

2 megjegyzés :

  1. Szia :)
    Bevallom meglepett, hogy ilyen témát hoztál, nem is számítottam ilyesmire, de logikus, mert aktuális :)
    Sokan mondogatják, hogy a F1-es barátságok nem is igaziak, csak a hírverés és a cirkusz része, de én hiszem, hogy a baráti összemosolygások, pacsizások, futamok utáni közvetlenebb gratuláció majd az azt követő traccsparti a díjátadó előtt nem feltétlenül a világnak szól, hanem tényleg létezik közöttük barátság, vagy legalábbis "haverság" ha csak a F1-en belül is.
    Nico és Lewis ismeretsége már tényleg kiskorukra nyúlik vissza, kérdés az, hogy egy csapaton belül mennyire fog kiéleződni közöttük a helyzet. Az a sejtésem, hogy Nicónál egyszer elszakad a cérna, mert egyértelműen Lewis az első számú sztár a Mercinél, még ha nem is mondják ki nyíltan. Szerintem legalábbis.
    Sebastian és Kimi barátságát úgy szeretem ahogy van. Minden futamon azért szurkolok, hogy mindketten ott legyenek a dobogón, mert akkor már annyit mosolygok rajtuk, hogy az egész napomat felderítik :)) Mindketten elmondták már milliószor a világnak, hogy mennyire bírják egymást, és én azért azt is el tudom képzelni, hogy ha Kimi tényleg a Red Bullhoz igazolna, ők akkor is nagyon jól meglennének együtt :)
    Én mindenesetre nagyon kíváncsi lennék rá :)
    U.i.: szerintem még nem írtam, de nagyon szép lett a fejléc. Ügyi vagy! :))
    Puszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia :)
      Talán pont amiatt született meg ez a rész,mert manapság egyre többet beszélnek róla és úgy gondoltam nincs értelme húzni.
      Szerintem a barátság egy igen kényes tényező és ha ezt megtoldjuk egy versenyszellemmel, akkor igazán ütős kombinációt kapunk, amely a barátságokra nézve igen veszélyes .
      Személy szerint örülnék, ha sokkal több baráti párost látnánk, amely nem csak a médiának szólna.
      Köszönöm a dicséretet,elsősorban arra törekedtem, hogy a fejléc tükrözze a blog tartalmát, egy kis múlt és egy kis jelen :)
      Puszi

      Törlés