2013. május 17., péntek

Rajongói szemmel: Sebastian Vettel



Mindössze 25 éves és már háromszoros világbajnok. Hol a vége ennek a sikerszériának, amit a fiatal német az elmúlt három évben mutatott be? A fiatal tehetség, azonban, mint minden pilóta megosztja a köztudatot. Vannak, akik benne lelték meg a tökéletes pilótát, azonban egyeseknek igen szúrja a szemét a német sikeressége.


Ki is valójában Sebastian Vettel ennek járok most utána a rajongók szemszögén keresztül.

Michael Schumacher kezei alatt cseperedett fel, majd 2007-ben a BMW színeiben debütált. Már akkor egy hatalmas tehetségnek kiáltották ki. 2008-ben a Torro Rossoval aratott győzelmével lenyűgözte az egész F1-es világot. Nem véletlen, hogy Dietrich Mateschitz kellő ambíciót látott Sebastianba. A Red Bull és Vettel párosa pedig 2010-re beérett. A lehetetlenből világbajnok lett, azóta pedig megállíthatatlan.

Meglátásom szerint Sebastian Vettel tipikusan az a pilóta, aki sikerével inkább az ellenség táborát gyarapította. Sokan azért nem kedvelik a németet, mert 2011-ben verhetetlen volt, és megunták a győzelmi szériáját. Jellegzetes mutogatása is azok az egyszerű dolgok közé tartozik, amit egyesek idegesítőnek találnak benne. Talán a F1 legnagyobb kritikusai a rajongók, tehát nem véletlen, hogy minden pilóta kellő mértékben kap hideget és meleget is. Nincs olyan, aki nem osztja meg a világot. Hiszen tökéletes ember nem létezik. 
 
Sebastian összességében egy kedves és végtelenül tehetséges srác, aki igyekszik elkerülni a nyilvánosságot. Én kimondottan kedvelem, ezt a bohókás, vigyorgó fiút, aki egy-egy győzelemnél felmutatja a mutatóujját. Hiszen ez teszi őt egyedivé és ez által nem olvad be a tömegbe. És hogyan látják a fanatikus rajongók a németet,íme:


„ Imádom a kitartását, hogy sosem adja fel és mindig küzd. Nem változtatta meg a hírnév, nincsenek sztárallűrjei, mégis egy kiemelkedő alakká vált. Ha ez még nem lett volna elég, imádom, hogy elnevezi az autóit, hogy elég jó barátságban van Kimivel és azt, hogy az őt ért kritikák és az ellene "összefogó" pilótatársai ellenére csak megy a saját feje után és sikert sikerre halmoz. A mentális érettsége, a fiatalsága, a csapatához és a munkájához való elkötelezettsége, a tehetsége, a vezetési stílusa és a szimpatikus viselkedése miatt vált kedvencemmé.”

„Némelyik 40, 50 éves ember sem ennyire érett fejben, mint ő és oké, hogy szerencsés is, de minden helyzetben talpra áll. pl tavaly Brazíliában, mindenki ideges volt és mindenki pánikolt, kivéve őt. Ha valakinek az agyában ilyen hatalom van, az szerintem példaértékű.”

„Igazi versenyző, aki ösztönösen az egyik leggyorsabb a mezőnyben. Fiatal kora ellenére is tökéletesen teljesíti minden kihívást. Soha nem adja fel, egy igazi harcos!”


Csak néhány vélemény a német tehetségről. de ezekből is megmutatkozik a rajongók által oly kedvelt tulajdonságai. Egy biztos nem egy mindennapi személyről van szó. Hiszen állandó, mosolyával, kisfiús bájával, de kivételes érettségével és tehetségével a legnagyobbakat is maga mögé utasította már.  
Seb közvetlenségével és kedvességével milliók szívébe belopta magát. A rajongók pedig a végtelenségig kitartanak a kedvenc német pilótájuk mellett, mert minden hibájával együtt is imádják.

2 megjegyzés :

  1. Szia :)
    Miért nincs olyan véleményfülecske, hogy IMÁDOM :)
    És ezt most nem feltétlenül csak Sebastianra értem, hanem erre a bejegyzésre :D
    Mert imádtam. Amikor megláttam a címet, hatalmas mosoly futott végig rajtam, és amikor a saját véleményemet olvastam vissza, csak azt tudtam ismételgetni, hogy: jajistenem jajistenem!!!! :D
    Nagyon örülök, hogy őt hoztad elsőnek! Meg annak is, hogy végre elindítottad ezt a sorozatot, mert szerintem nagyon jó az ötlet :))
    Úgy látom más rajongó is ugyanazon a véleményen van, mint én, és akik meg csak irigyek a sikerére, ahogy te is írtad, azok csak károgni tudnak, és az ilyen rajongókat, mint mi, nem tudnak eltántorítani attól, hogy szerintünk ki is a legjobb F1-es világbajnok a mezőnyben ;)
    Ez a róla szóló cikkecske most szebbé tette a napomat, köszönöm :)
    U.i.: egyetlen hibát azért hadd javítsak ki a nagy örömködés közepette. Seb 2008-ban (!!!) nyert a Toro Rossóval, 2009-ben már a Red Bullnál versenyzett!
    Várom a következő rajongó szemszöget, bár nem hiszem, hogy nagy meglepetés lesz az alany ;)
    Puszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia :)
      Igazság szerint azért csúszott ez a sorozat , mert csak nehezen gyűlt össze a rajongó vélemény, de remélem a többit már hamarabb tudom majd hozni.
      Jó látni, hogy örömet tudok szerezni az ilyen kis szösszenetekkel.
      A rajongók minden sportban a legjobb visszajelzők, azért is pattant ki a fejemből ez az ötlet, mert a pilóták eredményeit mindenki ismeri, így felesleges lett volna még egy hasonlót írni.
      Köszönöm, hogy szóltál, már javítottam is. Mindig törekszek arra, hogy az adatokat jól írjam, de most becsúszott egy hiba.
      Készül a legújabb is, de lesz egy másik sorozat is, amit hamarosan mindenki olvashat.
      Puszi

      Törlés