2013. április 21., vasárnap

Bahrein



Meglepetések sorozata

2013.április 19-21
Újra és újra. Alig egy hete néztünk meg egy igazán izgalmas versenyt és ezen a hétvégén újra felbőgnek a motorok. Bárcsak mindig ilyen sűrűn követnék egymást a versenyhétvégék, A múlt héten Fernando Alonso és a Ferrari diadalmaskodott, de a szezon negyedik futamán bármi megtörténhet. Egy új helyszín, új nehézségekkel. Bahrein sivatagaival semmiben sem hasonlít a kínai pálya körülményeire. 

Tavaly Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen vívott egymással igazán kemény küzdelmet. Ezen a hétvégén ki fog diadalmaskodni? Ez egy összetett kérdés. Nagyon sok dolog van, ami befolyásolja ezt a versenyt is. Úgy tűnik egyelőre, hogy a Ferrari, a Red Bull és a Lotus viszi a prímet, olykor felér hozzájuk a Mercedes.  Azonban a hátsó szekcióban sem unatkozhat az ember. Eddig egy végtelenül izgalmas szezon áll előttünk, melynek következő állomása BAHREIN.

Sajnos Bahrein a súlyos belharcokról és tüntetésről volt hangos az utóbbi időben, így megkérdőjelezhető, hogy érdemes kockáztatni a futamrendezés. Viszont, ha azt vesszük figyelembe milyen pazar helyszínt és versenyt láthatunk, akkor mindez feledésbe merül.

A szabadedzést figyelembe véve a Ferrari továbbra is a jó formáját hozza, míg a szakértők a Lotus versenygépét igen erősnek vélték, ezzel szemben a pilóták nem láttak kellő gyorsaságot. Mindenki megtanulhatta az elmúlt években, hogy ne vonjunk le következtetést az edzések eredményéből.

Ugyanis mindenki számára pofont jelenthetett az időmérő első helyezettjének a személye, hiszen senki sem gondolta, hogy a Mercedeses Nico Rosberg fogja bezsebeli. Mögötte pedig Sebastian Vettel és Fernando Alonso végzett. További meglepetésként szolgált a Force India kivételesen jó szereplése. A Lotus pilótái számára azonban csalódást jelenthetett a bahreini időmérő.

A futam is tartogatott meglepetéseket. Fernando Alonso nyitva maradt DRS szárnya, majd egy újabb hiba a Ferrari részéről tönkre tette a spanyol versenyét. Azonban Felipe Massa sem mondhatja magát szerencsésnek, úgy tűnik ez nem a Ferrari napja volt. Perez és Button csatározása néha még mosolyt is csalt az arcunkra, megmutatkozott, hogy a McLarennél nincs csapatutasítás, így szabadon versenghettek egymással. Ha a dobogót megnézzük déjà vu érzésünk lehet, hiszen tavaly ugyanez a három pilóta állt itt.

Kimi Räikkönen és Roman Grosjean tökéletes versenyt futottak, továbbra is meglátszik, hogy a Lotus, tökéletesen kíméli a gumikat és emellett pokoli gyorsak is tudnak lenni. Mindez most viszont kevés volt ahhoz, hogy legyőzzék Sebastian Vettelt.

Májusban a Forma 1 visszatér Európába, a Spanyol Nagydíjon a csapatok számos fejlesztést hoznak magukkal, amitől fejlődést várnak. Barcelonában talán még szorosabb és izgalmasabb futamot láthatunk, de addig még hátra van, 21 kerek nap.

2 megjegyzés :

  1. Szia :)
    Kezdem a lényeggel: FANTASZTIKUS FUTAM VOLT MA BAHREINBEN! :) Imádtam az első perctől a végéig :)
    Már tavaly is ez volt a kedvenc dobogóm, mert az a 3 pilóta állt a pódiumon, akiket sorrendben a leginkább kedvelek :) És nagyon boldog voltam, hogy megint így alakult, teljesen de ja vu :D
    Azt gondolom, Sebastian győzelménekl jogosságát most senki sem vonhatja kétségbe, hiszen tökéletes és hibátlan versenyt futott, az első 5 körben fantasztikusan támadott. Megérdemelte!
    Kimit abszolút nem tettem volna a dobogóra a tegnapi nap után, RoGro-t meg végképp ne,, de a Lotusosok most nagyon keményen odatették magukat és azt hiszem ők is boldogak lehetnek ezzel a fantasztikus eredménnyel :)
    Eddig ismét ez a kedvenc dobogóm az évben :)
    Remélem lesz még ilyen párszor ;)
    Puszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia :)
      Szerintem senki sem vonhatja kétségbe, hogy egy tényleg izgalmas futam volt.
      Meglepő volt, hogy ugyanaz a dobogót kaptunk mint tavaly, szerintem senki nem gondolta, hogy mindkét Lotusos a dobogón lesz.
      Olyan kár, amikor egy ilyen jó sorozatot hosszú szünetekkel szakítanak meg, de valahogy kibírjuk.
      Puszi

      Törlés