2013. április 14., vasárnap

Kína


A visszavágás ideje

 2013. április 12-14.

Három hosszú hét, a rajongók rémálma. Alig kezdődött meg az új szezon, máris egy hosszabb szünettel kellett szembesülni, amivel a 2013-as év folyamán még sokszor találkozni fogunk. Mégis azt kell, mondjuk, a legjobbkor jött ez a szünet. Malajziát a Forma 1 igen feszült körülmények között hagyta a háta mögött Talán a 3 hét sem elegendő arra, hogy az elmúlt idők legnagyobb botrányát elfelejtesse a nagyvilággal. Mindez már múlt része. Hiába lovagolunk továbbra is ezen a témán változtatni már nem tudunk, hiszen az egyszer megtörtént eseményeket képtelenek vagyunk befolyásolni.

A botrány utóhatásai azonban még a következő versenyhelyszínen, Kínában is érzékelhető volt. Mi viszont tekintsünk előre, mivel előttünk áll egy igazán izgalmasnak ígérkező versenyhétvége.

A pénteki szabadedzésekből nem vonhattunk le komoly következtetéseket, hiszen ezúttal nem született kiemelkedő eredmény egyetlen pilótától sem. Viszont megtudhattuk, hogy újból gondok merültek fel a Pirelli gumijaival. A korai időmérőre rányomta a bélyegét a gumispórolás. A pilóták többsége az utolsó pillanatokban jött ki a boxból és futott egyetlen mért időt. Így nem különösebben eseménydús időmérőt láthattak a nézők. A pole végül a Mercedesszel első sikerét arató Lewis Hamiltoné lett, míg mögötte Kimi Räikkönen és Fernando Alonso végzett, a Red Bull párosának ezen a hétvégén még nem sikerült remekelni, de a futam még nyitott kérdés volt.
Káosz és feszültség ezzel a két szóval jellemezhetnénk a Kínai Nagydíjat. A rajt és az ezt követő események hatására jó párszor felszisszenhettek a nézők a televízió képernyője előtt.  Esteban Gutierrez figyelmetlensége, Webber és Vergne ütközése, Räikkönen és Perez afférja vagy éppen Webber kerékelhagyása izgalmassá tette a futamot, de még korán sem volt vége. A futam második felében a gumi taktika játszotta a főszerepet. Vettel tökéletes gumihasználatának köszönhetően az utolsó körök igencsak izgalmasra sikeredett. Nem akármilyen befutót láthattunk, s talán még egy kanyar, de F1 már ilyen bizonytalan játék.
Egy biztos Fernando Alonso ma verhetetlenek bizonyult, azonban Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel továbbra is az élen van az eredménytáblázaton. A szezon vége viszont még messze van.
Jövő héten egy újabb verseny jön. Bahrein, már az ország neve is sokatmondó. Hetek óta hallani a tüntetésekről, ami a F1 ellen szól. Mindenki reménykedik, hogy a hétvége bonyodalmak nélkül zajlódik majd le , viszont a versenyre igen is várjuk az izgalmakat. Egy hét múlva újra versenyre kelnek a pilóták, s ismét győzőn a legjobb.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése